massakerna i Norge

2011-07-23

Det är så fruktansvärt makabert och overkligt. Jag blir äcklad och mår illa för hur vissa människor tar sig friheten att agera. Jag kan inte fatta det som hänt. Tänk att 92 människor blivit bragda om livet, utan att ha någonting att säga till om. Gärningsmannen har agerat som den vidrigaste sortens ondska genom att bestämma hur och när dessa människors liv skulle ta slut. Dom kommer aldrig att vakna upp igen. Dessa liv går aldrig att få tillbaks, deras anhöriga kommer för alltid att vara trasiga och vara tvungna att bära på så mycket sorg över att en okänd man bestämde sig för att leka massmördare en dag. Så fruktansvärt iskallt och brutalt svart. Jag kan inte beskriva hur mycket ilska jag känner och hur ledsen jag är i mitt hjärta för alla de drabbade oskyldiga. Jag vet inte vad jag skall säga, men jag har tänt ett ljus.

 


Min kompis Henning å jag

2011-07-18

Ja, nu har Hanna varit här i två dagar. Synd bara att jag mådde piss igår och inte kunde göra massa kul som vi hade tänkt. Men det blev aldrig tråkigt för det. Snarare underbart. PUSS HANNITO!


veckans blogg på josefinolofsson.webblogg.se

2011-07-16

jag är en utav tre finalister i Josefin Olofssons tävling om veckans blogg. Gullig tävling och jag tycker ni ska rösta på mig! Det gör ni isåfall här! kramkram

 


tattoo

2011-07-16

Jag tänkte försöka få gjort den lilla tatueringen i nacken snart. Antingen blir det en fågel eller en luftballong.

vilken tycker ni?


Fler besökare till din blogg

2011-07-14

Seepid är det perfekta sättet att få fler besökare till din blogg. Gå in på http://www.seepid.com för att komma igång.

Göteborg-Skövde

2011-07-14

Ja. Hem hem hem. Nu är jag påväg hem med en stor kaffe i magen och etta james i öronen. hjärtat. ibland bara älskar jag att vara uppe tidigt. sitta på tåg tidigt kan få ingå i det. ibland. när det funkar. vilket det tycks göra idag. vädret utanför är varmkallt, gråmulet och mysigt. det känns som en hemmadag med god mat och fix. en film kanske. vädret styr alltid mig mer eller mindre.

Läste en artikel nu i Kupé om hela sveriges mat-tina som säger att hon aldrig skulle oja sig över att hon kände sig trött. hon är en sann optimist och klagar inte särskilt mycket. undra vad jag är. förutom i behov utav ett par nya dojor.


Att besöka Göteborg ibland och havet

2011-07-13

Här sitter vi och tittar på Eddie Izzard. Han fångade mig ändå. Jag var skeptisk men vilken man! Finns det någon man som kan vara mer manlig än andra män och samtidigt vara iklädd lack, högklackat och mer smink än de flesta kvinnor så är det han. Mums. Och dum är han inte heller. Fuckin hell.

Nu är jag i Jöttebarj, hemma hos Maria sen igår och idag har vi varit ute och botaniserat oss igenom tre öar ute i skärgården. Innan vi åkte tidigt i morse köpte vi frukost på saluhallen: serrano, rökt skinka, räk- och kräftsallad och fikonbröd som vi satt vid hamnen på Hälsö och åt med en stor kanna pressokaffe och med alla båtarna i vårt blickfång. Helt okej!


Sen började, vad som blev dagens retreat, en tre timmar lång promenad innefattande krusbärs/körsbärs-nallning, klippklättring, skoskav, och bara mys tillbaks hela vägen från Hälsö genom Öckerö och slutligen tillbaks till Hönö där vi åt äkta hönökaka, lite lejonet och björnen-glass (blåbärscheescake och tiramisu: hells yeah!) och sen buss och färja hem till Linné igen. Det har varit en grym dag, vi är alldeles röda av solig bränna och blanka om våra näsor. Imån bitti åker jag tillbaks hem till skövde och saknar Göteborg lite till nästa gång. Men man uppskattar faktiskt vissa platser så mycket mer i sporadiskt lagom mängd. Denna gång har Göteborg varit som en vacker utomlands-shot för mig.






Köket #5 VI HAR BLIVIT MED GOLV!

2011-07-11

Ja, det är sant. Äntligen ligger det på plats! äntligen äntligen äntligen! Fan va vi har kämpat med sneda väggar, vinklar och vrår. Med kassa verktyg och noll kunskap. Men nu är det "bara" lister kvar. Allt annat är i stort sett färdigt! Hells Yeah!

golvet innan..hjälp

Efter! Fint va? Bara lite lister kvar :) Givetvis fattar spisen! Den står i hallen med Robert och lagar mat. Så länge.

Å va fint..eeh

Klart!

 


Gatorna skulle visa mig vad jag missat

2011-07-11

I Lördags var jag ute för en kväll på stan med min arbetskamrat och nya kompis Emma B. Många Emmor finns det. Hur som helst, det blev öltält och rock, världens godaste caesarsallad på Pim's och en till öl, en till öl och Husaren. Det var en god kväll helt enkelt! Och Emmas snubbe kom också efter en stund, han var god! Goda människor gillar jag. Se bara så goda vi är!

jag å emmab! höhö


GIVE IT TO ME BABY

2011-07-07

weheartit.com

Japp, det är en sån dag idag. Igen. :)


Att göra spetslampa!

2011-07-06
Så, nu fick jag äntligen gjort min spetsiga taklampa som jag planerat massor. Hittade en billig badboll på Coop som jag köpte och lite billigt tapetklister sen var det bara att kleta på.
Ni förstår säkert själva hur man gör men det som man skall tänka på är att ha en skål eller något liknande att kunna lägga bollen i när ni smetar på dom klisterdränkta dukarna/tyger/whatever för jag fick sjuk mjölksyra i armen tillslut haha. Det blev bara jobbigt att hålla i den, vilket vem som helst kan lista ut i förväg men jag var så ivrig att sätta i gång så jag hann inte förbereda mig så väl. Sen är det smart att ha ganska många dukar att kunna pussla med för jag märkte att jag kanske hade behövt åtminstone ett par till att välja på, då ett par tre stycken av de jag köpt och räknat med att använda var alldeles för tjocka och blev därmed för tunga för att kunna sitta kvar på bollen. Nåväl, jag tänkte att jag sammanfattar lite tips :

 

Mina tips:

  • Försök att använda dig av ganska tunna dukar, inte för tunna men hellre lite för tunna än för tjocka, då de bara blir för tunga och glider av annars.
  • Ha många dukar att välja på, så du kan pussla och välja och inte sitta med en halvfärdig lampa för att dukarna tog slut.
  • Förbered (innan du börjar) ett ställe där du kan förvara lampan under tiden den skall torka. Min lampa torkade på ca 2 dygn, då jag hade rätt mycket klister på ett par ställen, och jag plockade ner en taklampa i hallen och hängde upp min boll där i en hårsnodd under tiden.
  • Använd dig av tidningspapper eller nåt annat när du kletar med klistret för det tenderar att hamna lite var stans..
  • Jag "doppade" mina dukar i tapetklister, kramade ut, doppade igen och försökte se till att klistret hade sugits upp utav duken innan jag placerade den på bollen, man kan säkert pensla på efter också men detta sätt fungerade i alla fall bra!
  • Överlappa gärna dukarna kontinuerligt, på nyckelställen och med jämna mellanrun, alltså där det är viktigt att lampan sen får stabilitet och håller ihop. Det blir väldigt effektfullt med små glipor och hål också men då är det viktigt att dukarna är överlappade omkring så att lampans form håller sig när den hängs upp och inte blir avlång till exempel.
  • Planera innan hur du skall fästa själva lampanordningen när din lampa är klar. Jag hade turen att ha hittat en duk med ett lagom stort virkat hål i mitten som jag sedan fäste den i. Den passade perfekt!
  • Good Frikkin Luck!

 


Köket #4

2011-07-06
Blogg.se alltså! Å va jag blir trött på att sidan krånglar så ofta! det är så trist. Host! men nu funkar den igen och jag ska uppdatera framgångarna i kök-makeriet sen sist som jag försökte göra i förrgår utan lycka. 

Nu har vi i stort sett bara lite småfix kvar, som lister lite målning, en omgång med lack till på mosaiken, lister osv. Och Golv! sen äre klart. Ja, köksbord och så kommer väl uppdateras om vi hittar något bytbart på blocket eller så, vi går inte och köper nåt nytt. Begagnat är kul och dessutom kan man fixa iordning det som man vill själv.


Innan allt!

kakel, väggar, luckor målade, mosaik klart, tapet och där ser ni lite smakprov på golvet också. Vore fint med en finare spis men det får blocket avgöra!

långväggen innan allt..

Efter tapetsättning av mig! woho!

 

Golv ska vi kanske försöka lägga innan helgen, vi hade tänkt göra det igår men det blev film och mys istället!

ÅÅ det ska bli grymt att få dit golvet också, pynta lite och få iordning allt. Spännande!
Nästa inlägg i köket-serien blir väl det sista då allt är helt klart. håll ut! 



Dagens Lista

2011-07-03

Tänkte testa nån såndär lista. Jag bara tog en, så nu får vi se vad det stod egentligen.

 

dagens låt: We Are The People - Empires Of The Sun
dagens dusch: eh, ja? den va go?
dagens smink: men vad är det för lista jag hittat..haha, intressanta frågor! ehm, ja men ja, jag har haft lite mascara idag typ
dagens frisyr: inpackningsglansigt svall! 
dagens klädsel: gummistövlar, blå strumpbyxor, kakigrå shorts och vit tröja ute, myskläder inne!
dagens händelse: har köpt skitsnygga dricksglas!
dagens planer: sprang en sväng, och varit på en liten second hand-turné, tyvärr utan några fynd. Jag har även upptäckt staden Tibro som kan vara bland den mest deprimerande jag vart i hittills i mitt liv. 
dagens vill ha: Mina fina vänner!
dagens saknad: Motivation.
dagens drog: uttråknings-äta
Dagens träning: En runda i skogen, både spring och powewalk!
dagens tråkigaste: Kontosaldot och regnet
dagens måste: måla skåpsluckorna! (done)
dagens dricka: Vatten och kaffe
dagens köp: 4 skitsnygga dricksglas, och två himla balla kaffeglas, chips
dagens mat: sallad och köttgryta
dagens personer: alla jag håller kär såklart
dagens kärlek: robert
dagens mående: tröttis!

här syns vårt fina mosaik å kakel lite grann också!





f5

2011-07-01
Btw. tryck F5.

hanna panna stekte fläsk, nitton hundra åttio sex

2011-07-01
Ja, min kära Hanna Bananas aka Henning Kjellström Ek. Vilka bravader vi haft. Och nu bor vi båda stackare i två grå bortglömda städer, hon i Borås (haha) och jag i Skövde (haha). Å inte kan man ses alls lika ofta. Inte kan man ringa å säga "hej kompis, jag står uthanför ditth fönsther, ska vi traska en svälle?" Näe. Jag tittade på google maps förut för att se om jag kunde ta en spontan bilfärd å knacka på med lite bullar eller nåt, men det skulle ta mig två röviga timmar med bil. Och jag tror inte ens vårat plåtvrak skulle hålla halva vägen dit. Men så är det väl. Man blir vuxen och ska vara anständig och flytta dit man pluggar för att det blir billigast, lättast och mest praktiskt, plugga så att man klarar sig i framtiden och kan stryka alternativet att vara tvungen å söka kassan-på-ica-jobb framöver. Inte för att det är något fel på det jobbet, men man planerar något mer utvecklande för sig själv. Något som skall ta en dit man vill, något som skall göra en lycklig. Och så sitter man där. Har klarat alla tentor och uppgifter med högsta betyg, känner sig skitduktig men upptäcker att man aldrig kännt sig så ensam. Ni förstår det är inte alltid lätt att skaffa sig fina trygga nya vänner, att hitta nya matchmakingfriends, att vara öppen, social och älskad av alla. Det är skitsvårt. Och det enda jag önskar nu är att kunna ta på mig mina tajts och ett linne så fort man vaknar på morgonen och bara springa hem till sina två bästa vänner som bor alldeles bredvid. Precis som man kunde när man var liten.



Å whattosaywhattodo

2011-07-01
Å Fy fan va jag har ätit idag. Glass, glass, mat, mat igen, lunch, två frulles, frukt, kaffe, macka. Say what!? 
Å enda kaloriförbränningen jag ägnat mig åt är, ja förutom att tugga 15 kilo mat, att måla de sista köksluckorna. 
Vad ska det bli av mig!? Tur att jag duger till annat också ibland! 

Å bränt mig har jag gjort. Eller nästan, jag är rätt så skär iallafall. Fin bonnabränna på låren ock. Ska det va så ska det va.

Å är så otroligt sugen på en resa. Och lyxigt som jag har det jobbar jag nu med en härlig kvinna som vill ta med mig både till Italien, Spanien och Norge i år. Att få betalt för att resa och bara ha det gött med en trevlig själ? Jag tackar inte nej!

Å va jag gillar rosor!

min bästa man.

Goda sommar!