där kom det...

2012-02-22



Så stod det i ett mail från en viss studievägledare idag. Jag har fått platsen i Johannesburg, South frikkin Africa! Finns det bara bra kurser så verkar detta hur jävla ballt å läskigt som helst. OH MY GOD!
Hur ska jag kunna sova nu?

torsdags- & fredagsmacka

2012-02-17
Det har varit ett par riktiga smörgåsdagar. Jag är ju typ världens största fan av mackor, men det är inte alltid man kan motivera rostat bröd med massa smör och rabarbermarmelad. Men idag kunde jag det. För äntligen är jag klar med min analytiska jävla skit-tenta och får fira lite. Dessutom är det fredag! Ikväll väntar en riktig myskväll med finaste AnnieBananie, det skall planeras tårtbak och kalaspyssel för imån har hon födelsedagsfest! Å då skall det firas minsann :) Plus att ikväll ska hon bjuda mig på jordgubbar doppade i choklad, det är nämligen min namnsdag. Första gången jag firar den med andra ord :)

BTW: falukorvo, ägg, lite lök och peppar på havreknäcke är alldeles utmärkt gott. puss

whitewall

2012-02-15

Hittade just denna underbara sida med helt makalöst vackra foton. http://whitewallphotography.com.au/blog/

Jävla skit-tenta

2012-02-15
Tänkte att det var dags att dela med mig av frustrationen och oviljan jag känner just nu. Det står still i tentaskrivandet och jag får paniiiiiik över att den här skiten verkligen måste göras. Finns ingen utväg. Och jag kräks lite av det. BLÄ!

Scones-morgon

2012-02-14
Idag bakade jag scones på morgonen. Vaknade med solfylld lägenhet (igen) och fick energi. Det var gott å mysigt! Jag vet, jag är en riktig mysgumma, men så fåre va!
Gjorde efter detta recept som jag hittade. Jag menar, säger man att det är världens godaste scones så..måste man ju pröva! Och goda blev dom!
Glad tisdag på er <3

thaiboxing är som balsam för själen

2012-02-13

Hemkommen. Helt jävla mörbultad, skavd, tillknycklad och utmattad. Thaiboxing - Hells Yeaah!

Det märks TYDLIGT att det var ett tag sedan jag tränade ordentligt, närmare bestämt 3 månader soffhäng, och det brändes rejält i musklerna, ända från vaderna till underarmarna. Men det är ljuvligt. Man blir så gött trött, och all negativ energi bara flödar ur en, ut på mitsarna. Pang Pang Pang!

Nu är det dags för dagens OBLIGATORISKA kvällsmys. Jag måste alltid ha lite sånt innan jag kan komma till sängs-ro. Det går inte annars.


Idag drömmer jag mig bort

2012-02-13
Ja, idag vill jag vara någon annanstans. Där tentaveckan redan är över, och där jag bara kan andas lugnt. Ingen stress, bara frukt till frukost och äckligt pulverkaffe. Jag längtar efter äckligt pulverkaffe. Jag längtar efter barfota och flygplan. Efter att tiden är skit samma och luften är annorlunda. Ett litet hus kanske, där kunde jag bo ett tag och kisa mig fram utan att behöva veta vart jag ska.

morgonstund

2012-02-13
Såhär ser det ut från mitt skrivbord just nu. Glödande sol och skorstenar som ryker! Sitter här med kaffet, nyponsoppan och smörgåsarna. Gör mig redo för idag. Bring it on!

sommarhår

2012-02-13
Åh. Älskar att hitta gamla undangömda bilder på någon dammig hårddisk. Då kan man till exempel hitta fotografier från sommarfester med en smultronvän. Konstiga miner och soligt hår! Till sommaren blir det blondt igen. Åh, saknar mitt blonda svall!

Gif me!

2012-02-12

Testade å göra en liten gif. GO AWAY WINTER!


Alla stjärnors dag

2012-02-12
Foto: mig.
I övermorgon är det 14 februari. Den dagen vi uppmanas att tänka på våran partner. Men jag tänker döpa om denna dagen från Alla hjärtans dag till Alla stjärnors dag. Det ska från och med i år bli dagen då man uppvaktar och tänker på stjärnorna i ens liv. Mamman, brorsan, bästa vännen, grannen, partnern, katten, sig själv. Det ska inte vara en dag som lämnar de ensamma mer ensamma. Det ska vara en dag som uppmuntrar till all slags omtanke, och uppskattning, för de människorna vi faktiskt har i våra liv.

ibland vill jag vara liten igen

2012-02-12
Å inte tänka på något annat än att bara ha det mysigt.

Big Bang.

2012-02-11


snipp snapp snut, så var sagan slut.

2012-02-11
Hejdå håret! Eller rättare sagt: hejdå kluvna toppar och risiga strån! Tog en helt spontan tur till frisören, vet inte när det hände sist. Längesedan var det iallafall, flera år sist om jag minns rätt. Och aldrig har det blivit bra, aldrig aldrig aldrig. En centimeter på frisörspråk är avrundat decimeter har jag fått lära mig the hard way.
Okej, hon klippte säkert av minst 7cm idag (riktiga cm) om inte mer. MEN! Det behövdes, oh vad det behövdes! Det kändes riktigt bra, som en rensning i själen. Bort med det gamla dassiga och välkommen det friska! Det var precis vad jag behövde. Slängde i en toning också bara för att håret såg så fruktansvärt osexigt ut i lysrörsljuset där inne på salongen, det gick ju bara inte att ha den kvar.

Men tack snälla frisörskan! Inga ledsna miner idag, trots att jag känner mig lite stympad. Dessutom känns det lite väl mörkt just nu, men det är fint och håret känns bättre än någonsin. Den kvinnan går jag tillbaks till nästa gång, jag tror till och med att jag ska börja hänga hos frisören från och med nu.. Den enda trevliga människan som lyssnat på MINA önskemål och INTE omvandlat centimeter till oönskade decimeter.
Städat och finat iordning har vi också gjort, och ätit pizza! En riktigt skön och bra dag. Nu återstår bara lite mys och film. I like!

bra-dag

2012-02-11
Ja! Idag är det bra-dag, lördag.. Kärt barn!
Jag har absolut inte något extraordinärt inplanerat, det är liksom en blank dag framför mig. Får en känsla av fruktigt ta och tekakor! Hela dagen helst. Bara mys och noll måsten. Kanske blir det en hårfärg som får piffa upp mig, eller bara en välbehövlig cut-cut-snipp!
Scones var längesen jag bakade, och åt, scones till middag kanske? Eller pannkakor! som jag älskar pannkakor! Mat blir det iallafall, eller fiiiika. Hela dagen, det hör ni ju.
God bra-dag!

weheartit.com



dilemmat

2012-02-10

är det inte alltid såhär ?


äntligen kom solen

2012-02-10
Det var så härligt idag på morgonen. Solen fyllde hela lägenheten med ett brinnande, alldeles eldigt ljus i morse. Jag fullkomligt ÄLSKAR att vakna när solen skiner, det finns nästan ingenting som är bättre. Då känns det som att man har alla förutsättningar till att göra dagen till något väldigt bra. Produktiviteten kommer med solen! Så är det bara, iallafall för mig.
Ikväll väntar lugn och ro med film och härligheter. Skulle gått på yoga men jag skjuter upp det utan dåligt samvete, för här skall kvällspassitiviteten flöda!

wehearit.com


föreläsning vs. godis? head vs. heart?

2012-02-09
Ja. Jag är hemma över lunch. Ingen vidare sådan, men ändå. Och nu sitter jag här i valet och kvalet. Har redan varit i skolan på fm. för ett rätt så onödigt programmöte, och nu sitter jag här och undrar om jag skall pallra mig tillbaks för ett par timmar till. Har en grön skål med naturgodis framför mig och förmodligen en bra film på datorn som väntar på att bli sedd också. Skulle vara så ofantligt skönt att lägga föreläsningstiden på lite rekreation i soffan, istället för predikan om hur man bygger upp vetenskapliga artiklar. Blä och snark liksom.
Men förmodligen går jag ändå. Huvudet vinner oftast, hjärtat orkar inte känna efter och älta sedan. Är trots allt fri från föreläsningar hela nästa vecka. Filmen (hjärtat) får vänta.


I'm the worrying kind

2012-02-08
Följ min blogg med Bloglovin

photoshop-recept å morgonkaffet

2012-02-08
Ibland är kaffe som ett rejält lyckoskjut. Rakt in i armen, rakt in i hjärtat. Särskilt när man har lite tid för sig själv, sitter med morgonen i ryggen och ska starta dagen. Jag sitter här med min andra kopp nu och känner ruset, lyckoskjutet, men är inte riktigt redo för att ta mig an den akademiska artikeln. Men snart!
Fick precis hem Photoshop-recept i brevlådan! Men det får bli min belöning EFTER plugg.

Se så fin den är!

HEAD vs. HEART som sagt. Nu sätter det igång. hej!

 


Hej kär-ingar°

2012-02-08
Åh idag har jag varit produktiv! Har lekt lite rörmokare och fixat ny kran till köket, gött å slippa bända upp den jävla kranen varje gång man ska ha lite h2o. Inte längre!

Hittade lite foton på mig från när jag och Sarah var i studion. Satt å pillade med några bilder, det är så lätt att fastna..


ACO

2012-02-06
http://labbet.aconordic.se/?id=11103122424_4041

Rösta på min underbara ansiktskräm CREME CARAMEL! Skulle vara svinbra att få den prodcerad såhär på vintern när ansiktet är allt annat än återfuktat och fullt av lyster. Den är snarare som ett blekt litet russin utan några bra egenskaper kvar från vindruvan!

Photoshoprecept!

2012-02-02
Ja. Jag behöver lite inspiration. Håller ju på att torka ut här av all förbannad teoretisk livsdödande skit just nu. Fy va bitter jag låter, men det passar ju bra för det är precis vad jag är!
Denna söta, rara lilla bok beställde jag hem. HÄR kan man provläsa lite och det ska bli ljuvligt att få lite bra recept på hur man förskönar sin bild på bästa sätt i PS. Jag är nyfiken och skulle helst ha den här just nu! Men nej just det ja, jag ska ju läsa VETENSKAPLIG ARTIKEL! Så mycket roligare! EEEEHH..

Unga mögliga kära mödrar

2012-02-01
Japp! Nu är det igång igen! 12e säsongen av vårat mest älskade och hatade program om unga mödrar!
Varför? Jo, därför att man mer eller mindre i varje avsnitt blir övertygad om hur fel det är att så unga människor skaffar barn. Missförstå mig inte, jag vet att det finns fantastiska unga mammor och jag vet att det finns helt okapabla föräldrar över 30 också,det är inte det jag menar. Serien överöser oss med bekräftelse om våra fördomar, och vi gillar det! Jag gillar det. Det är så mycket bortskämdhet och olustiga situationer i dessa små avsnitt så det finns inte, men jag gillar inte när jag sitter och tycker synd om barnen.
Ta Malou-Stella som exempel, denna bortskämda snorunge till morsa och ung kvinna. Ingenting duger åt henne, precis ingenting. Hennes morsa ser ut att vara påväg att ge upp hoppet om livet i varje avsnitt, och där springer malou omkring med sin kajalpenna i högsta hugg och låter mamman krama Tino som hennes son heter. BLÄ vad jag inte tycker om denna kvinna. Jag kan ta hur många exempel som helst, det kommer ändå inte få mig att sluta titta på skiten. Jag älskar det. Jag känner mig så jävla nöjd med mig själv när jag tittar på dessa program, fråga mig inte varför, jag tror ni kännt känslan själva.
Det enda jag inte gillar är som sagt när ungarna blir åtsidosatta och hamnar i kläm. Jag förstår att det är ett teveprogram och sanningen är alltid med modifikation, men när ett paret som lever i ett jävla skithus skall skaffa unge, och måste rensa upp sitt hem från diverse skadedju och djuravföring innan får jag panik. Då kokar jag inombords och spyr lite i munnen. För det. Det är inte okej.