ASPIRIN-mask

2011-04-25
Ja ni läste rätt. Har fått tips både av en skönhet och boken om skönhet (skönhetsbibeln) som jag köpte här om dagen. En bok som jag för övrigt rekommenderar starkt!
Imorgon skall jag nämligen testa att göra min första aspirinmask. Den skall fungera som porsammandragande och exfolierande. Den skall också vara en höjdare på att dra ut smuts ur porerna för att lämna en babylen och fräsch hy med mycket lyster. Vissa har även sagt att deras acneärr blekts. Apropå acne så skall det hjälpa mot denna åkomma också. Kan ju inte annat än hoppas på det bästa!

Jag har googlat och kikat runt lite för att se vad andra tycker eller har erfarat. Vissa verkar blanda med honung, andra med aloe vera och vissa kör bara med vatten. Hur man än gör så skall man inte göra det för ofta i början utan ta det lugnt och känna efter hur ens egen hy reagerar. Och viktigt är det att återfukta efteråt!

När du är på apoteket och handlar skall man inte ta acetylsalicylsyretabletterna trots att det är denna ingrediens man är ute efter. Anledningen är att dessa innehåller andra ingredienser som täpper till dina porer istället. Samma sak gäller brustabletterna, de är inte heller ett bra val. De tabletter man skall satsa på är alltså "Aspirin 500mg".




Så hur går man tillväga då?

¤ Man tar ett par,tre,fyra tabletter (det verkar variera) och blandar med exempelvis ett par droppar vatten. Mortla tabeltterna eller krossa dem med baksidan utav en tesked. Använd en äggkopp eller liten skål att blanda i.

¤ Det skall vara såpass mycket vatten (eller vad du nu valt att blanda med) så att blandningen bildar en pasta. Inte för mycket så det blir rinnigt och alltså inte heller för lite så det blir för torrt.

¤ Tvätta ansiktet och händerna noga och applicera sedan masken. Låt verka i typ 10 min (verkar också variera från 5-15 så pröva dig fram) och skölj sedan av masken samtidigt som du använder resterna av masken i ansiktet till att peela lite lätt med det som är kvar från masken. Men gnugga absolut inte för hårt! Utan var varsam och rädd om din fina hy.

¤ Återfukta!



Efteråt verkar många ha delade meningar om hur masken visar sitt resultat. Och det är klart, det vet vi alla att allt fungerar olika på olika hudtyper. Och jag har alltså inte ens testat om den fungerar på mig, men om ni har testat så dela gärna med er om era upplevelser!
Här, här och här kan ni däremot läsa lite om ett par som faktiskt har erfarenhet av det. Annars är alltid Google lika hjälpsamt.

Så, imorgon bär det alltså av till apoteket för att inhandla värktabletter för utvertes bruk!

0 Comments


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback