julmys

2011-11-18

Det är lika bra att ni vänjer er, för jag kommer tjata om allt som har med julen att göra tills den är över. Bara för att den är så jääääkla mysig! Å bara för att jag älskar den extra mycket i år, och för att det var längesen dessa känslor infann sig i min kropp. Nu lyssnar jag på heart of gold (en ganska somrig låt men vad gör det) och dricker en julebärs. Och njuter. ÅÅ ibland är saker bara väldigt väldigt bra.


Renovering hall. Här går det undan!

2011-11-18

Japp, då var mitt impulsiva händelsekåta jag igång igen. Här om veckan kom jag på mig själv med att skruva ned hatthyllan, tavlor, lampor, och slutligen riva ner tapeterna. Aldrig får man lugn o ro! hehe

Nu är tapeterna nedrivna, det är spacklat, slipat, målat o tapetserat och bara golv o lister är kvar. Här går det undan! Det är så sjukt kul att se resultat. Tyvärr får tålamodet lite panik ibland när saker och ting inte går tillräckligt fort, jag vill ju göra det roliga direkt! 
Nåväl, golvet kommer bli mörk valnöt och det kommer sannerligen bli sjukt snygg när vi får iordning allt igen.

Före:

efter:

 

Vad tycks?


Godaste vörtbrödet!

2011-11-18

Ja, i år har jag åkt på julsjukan, och att baka vörtbröd har fått stilla min abstinens lite! Inte gjorde det väl nåt att det dessutom smakade helt gudomligt.

Synd att jag är helt ensam hemma i helgen, med en HEL limpa kvar att...ta hand om. !

Jag gjorde efter detta recept, men med några modifieringar. Det funkar så bra med detta brödet att ta lite utav det man gillar och vad man har hemma. Receptet är för en limpa, men jag passade på att göra två på en gång. Funkade utmärkt! 
Det är en filmjölkslimpa med bikarbonat i, så den behöver inte jäsa! Väääldigt bra om man som jag ibland saknar tålamod.

2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
4 dl vetemjöl  (Jag tog 2dl mörkt lantbrödsmjöl med surdeg & 2dl havremjöl)
4 msk vört  (Jag tog 2 msk pepparkakskryddor, 2 msk brödkryddor och lite extra pomerans)
1 dl russin  (Det struntade jag i)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl lättöl  (jag bytte ut lite utav ölen till glögg)
2 dl mild yoghurt  (jag blandade filmjölk och lite grekisk youghurt)
3/4 dl mörk sirap
1/2 dl rårörda lingon
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i öl, yoghurt, sirap och lingon.
Klicka ner den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter per bröd.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

 

 

Ät med mycket smör å prästost! Riktigt gott!


New York Inspo

2011-11-10

Fick hem mina New York-foton idag. Jippie! Satt på impuls här-om-kvällen och beställde kopior på inspirationsbilder från The big Apple. Gjorde mig en redig inspirationsvägg i köket. Där ska dom få vara, inspirera och undermedvetet få mig att göra alla de rätta val för att en dag kunna hamna just där.


Dear 16-year-old me.

2011-11-08