Styleroom

2011-06-27

Tänkte bara tipsa om vår renoveringsblogg/sida på Styleroom.se, en bra sida för inspiration och tips när det gäller inredning och renovering för övrigt. Många amatörer som vi får ta lika stor plats som alla veterander!

 

----> Här är länken till "våran" sida. Kommer uppdatera om framsteg vi gör här också, men där kan man få det samlat för en bättre överblick! Vi har inte lagt upp allt för många bilder ännu men det kommer fler!


Arrest the pope

2011-06-27
Idag fick jag äntligen hem min adapter till mina gamla M42-objektiv som jag fått utav min gammelfarfar och som jag nu kan använda på mitt digitala Canon Eos-hus. Lovely!

Det är underbart roligt, och tilläggas skall att jag även gjort en rolig beställning på det amerikanska hudvårdsmärket Garden of Wisdom som bland många andra Fröken Rosa recenserat med överväldigande goda omdömen! Spännande!

Här kommer dagens foton, obejktiven fungerar jättebra och nu slapp jag köpa något svindyrt. Så: Analoga objektiv fungerar toppen att använda på din Digitala kamera med rätt adapter. Try it!

Morgonpromenad till Coop för att handla erbjudande-kött i mängder. Arrest the pope!

Hemlighet avslöjas: Här är första dagen på mitt nya jobb! ja, jag har fått ett nytt jobb igen, och ja, ni ser ju: sämre kunde jag haft det. Jag kommer fortfarande ha kvar det andra vid behov men här vill jag vara. Känns toppen!

köpte virkade dukar på Vindens Second Hand när jag var i Alingsås sist, svinbilliga och så fina! Det ska blir den däringa fina spetslampan hade jag tänkt!

har också köpt en fin ny favorittröja i Aprikos. Den är go!

 


JESUS CAMP

2011-06-25

Detta är bland det vidrigaste, sjukaste och mest groteska jag sett. Nu ska jag se den igen.
Stackars jävla barn.


glad midsommar å allt

2011-06-25

Ja, igår var det midsommarafton och hoppas den var god! I skövde var vädret måttligt roligt och allt slutade med en hel hemmamysdag i lägenheten, skåpsluckemålande, öldrickande, med jordgubbar, sill, nybakt bröd, billie holiday och film. Det var inte våra livs mest sociala midsommarafton men den var ack så mysig. och rolig! Robert är kanske den knäppaste ibland, å jag älskardet.  
Och btw så kommer våra skåpsluckor bli så sjukt snygga. :)

 

 

 


Casting Creme Gloss 8304

2011-06-23

Ja. Nu var hon där igen! Idag blev jag sugen. Alltså jag borde kanske snart börja hantera detta som ett verkligt missbruk, vart går gränsen liksom?

Hur som helst. Jag fick suget idag. igen. Har letat, och letat och letat och letat och..(ni fattar) överallt! efter den där jävla hårfärgen MOOD 840 men kan inte hitta den. Förmodligen har den fått ett par tre ben och sprungit sin väg, allt för att spara mina stackars hårstrån ännu ett experiment på Labb Larsson. Tur att Ica ligger nära liksom, och att man kan få cravings ända fram till typ 22 på dagarna.

Det blev iallafall Casting Creme Gloss 8304 denna gång, jag gillar ju den toningen. Det känns "bra" för håret, är lätt och dryg och finns i massa massa fina färger. Sen om jag lyckas locka fram min MOOD kanske jag slänger i den också någon gång i sommar. Det kan väl inte skada!? hehe


köket #3 -måla om kakel

2011-06-22

Japp. Nu har vi inte bara fogat klart mosaiken utan även målat kaklet. Det skall målas en gång till men det är den sista, sen är det klart. Sån sjuk förändring, blir himla vitt å fint. Mosaiken får ni se en annan gång.
Imån ska vi måla taket en sista gång (jag ska och det är så hiiiimla tråkigt!) och väggarna det sista. Sen ska luckorna få sig en rejäl jävla omgång. Ni ser ju hur deras vita färg förändrats till någon smutsig skosule-vit färg när väggarna omkring håller på att bli vita på riktigt. Luckorna på övre raddan får bli vit-vita, och de luckorna där nere, under diskbänk o allt, blir mörkt grå. Glansig vattenbaserad lackfärg kommer vi att måla med, och efter det är gjort skall golv läggas. Före och efterbilder ska bli kul!

kaklet innan. inte så najs! (ni ser mosaiken skymta nere till höger, hoho)

efter grundfärg omgång UNO.

det är så jävla trist att hålla på med alla grunder. man vill ju bara slabba på med de riktiga grejerna direkt så man ser resultat. men detta var iallafall påstrykning 2 och därmed den sista av grundfärgen.

Sådär. Riktig färg på! Glansigt å fint. Ett lager till så det täcker helt och hållet, sen är det klart! Rätt mycket finare va!?

 

 


foto och hemlisar

2011-06-22

ja! idag har jag köpt en adapterring som kommer göra det möjligt för mig att använda min gammelfarfars gamla fina objektiv till min digitala Canon Eos. Så jävla bra! Jag är så trött på all digital enkelhet, jag längtar efter det råa analoga, och jag hoppas att detta kommer kunna göra mig nöjd! Spännande. Antingen kommer den imån eller på fredag! om jag har tur!

Sen har jag en himla bra hemlis men den kan jag inte säga ännu! Men det är bra och känns bra. (nej, ingen bebis på G trots att det skulle vara mys.)

 

Helgen som var spenderade jag i Alingsås med fina familjen och vänner och bebisar! Jag höll Ramonas lilla sötnos till unge sovandes i min famn hur länge som helst. Ville typ aldrig släppa. Så jävla god.

Nu ska jag äta glass med vindruvor och titta film. Ett litet treat efter träningen så att säga! Rätta takter va!

man får äta på papptallrikar när köket ser ut som fa-an. campingkänsla ftw!

nåväl. puss!


Skönhetstips: Leave-in till torra hårtoppar

2011-06-16
Mitt allra bästa tips till torra hårtoppar (som jag har!) är att ta 2-4 droppar jojobaolja och fördela i handdukstorkat hår efter dusch. Mängden får man pröva sig fram till men mina toppar suger åt sig så jag har 3-4 droppar. 
Smeta ut oljan ordentligt i händerna innan du fördelar oljan i håret bara så den kommer överallt. 

Ett hett tips, jag lovar!
Jag köpte mig nyss ett leave-in serum från L´oreal som skulle vara helt fantastisk men det slutade med att jag körde på jojoba-oljan iallafall för att den var mycket bättre.

 

Såhär ser den oljan jag har använt ut, men det finns säkert fler. Bodystore tycker jag är en bra sida att beställa hem ifrån. Bra priser och stort utbud. Viktigt är bara att köpa sig en kallpressad olja där inte de nyttiga ämnena försvunnit bort.

 

Hoppas det fungerar på er också! Ett bra tips i sommar.

 


metal-gubbar

2011-06-16

Robert har sin motsvariget till min Emma här. Nämligen sin hiiimla himla bra kompis. Han heter Stefan. Så nu är det två skäggiga gubbar här hemma som spelar metal och förbereder en grillmåltid. Jag gillar gubbar!


Köket #2

2011-06-16

dagens:

http://grooveshark.com/s/Pushover/p5IRu?src=5

 

Angående kökets omvandling! Hur det såg ut innan ser du här.

numera finns inte synen av massa tapeter som håller på att ramla av väggen kvar. det är fint!

väggarna har förvandlats från dass-vitt till vitt 4 real.

vitt!

ena bänkskivan+byggips 13mm+2 lager gul primer! snyggt som fan!

fast vi tyckte nog att vit mosaik passade bättre. det var sjukt svårt tyckte vi, krångligt och jobbigt. men kul! det blir mörkt grå fog emellan, mest för att vi valt att ha mosaik på bänkskivor i ett kök vilket många tycker är dumt. Mörka fogar håller sig snyggare längre då eventuella missfärgningar inte syns lika väl som på vita. dessutom tycker jag att mörka fogar ger en mycket mer RÅ känsla, tänk tunnelbana i New York, I like!

ännu mer vacker bänkskiva. här körde vi 3 lager primer och sen mosaik också givetvis.

samma sak på den lille plutten.

detta mosaikarbete gjorde jag helt själv idag. gick sjukt mycket lättare när man visste hur man INTE skulle göra.
I learn the hard way!

mitt verk as well. jag är så duktig ibland! yääh!

 

Nästa arbete är: måla kaklet, slipa spackel i tak, måla tak, slipa väggar, måla det sista på alla väggar, tapetsera, foga mosaiken, måla skåpluckor, lägga golv... ! tur att vi är så jävla händiga.


Denna kvinna, denna vän

2011-06-12

Emma Sanna Maria Sjögren. Jag vet, jag har säkert skrytit om henne förut, men det går aldrig att skatta sig lycklig för många gånger när det handlar om en riktig vän. Ibland försöker jag föreställa mig hur jag hade varit, hur mitt liv hade varit om inte Emma hade funnits där på samma sätt som hon alltid har, i över 20 år nu. Det är sjukt, vi har kännt varandra i över 20 år. Och jag är bara 24. Hon är min storasyster och min allra bästa vän. Ibland har vi inte setts på längre perioder men när vi väl ses igen är allt som vanligt, samtalen som om inget hänt och allt är lika självklart som det bara är med en familjemedlem. Inga förklaringar behövs, vi bara vet. Vi bara finns där för varandra. Vi har växt upp jämsides med varandra, alltid bott med gångavstånd (eller kalasbyxe-spring-avstånd) till varandra tills nu, sett varandra gråta, alltid skrattat och alltid pratat med varandra om allt. Jag kan tänka mig att det är lite så det känns att ha en tvilling.

Tänker även ofta på vilken satans tur jag har som faktiskt mötte just Emma Sanna Maria Sjögren på den lilla gatan i Ingared i den bästa åttio/nittio-tals-dimman. Det är inte många som har en sån vän som jag har. Emma kan jag alltid räkna med, alltid lita på och jag vet att hon tycker och tänker detsamma om mig.

 

<3

Hon är så fin och klok. Fantastisk på alla sätt å vis! Min lilla lingontuta! Hon är modig, stark, smart och rolig! Så satans jävla rolig och underbar. Inte undra på att man vill vara nära henne. Älskade fis.


840 copper blonde by MOOD

2011-06-11

hjälp. Nu har jag köpt hårfärg, eller en toning helt enkelt. Kopparblond. Jag är rädd, nervös och förväntansfull. Jag har aldrig testat kopparfärger, eller jo. En gång. Då hade färgade jag orange, lite mörkare och det var jättefint. Agh, hoppas jag inte pajar håret nu, att nyansen typ skär sig med mitt ansikte eller nåt dumt. Fast å andra sidan, då färgar jag det bara mörkare. Det ordnar sig!

 


en bråkig dag och kass film

2011-06-10

Ja, det har varit lika åskigt hemma som ute typ. Men såna dagar ska väl få finnas till dom med. Synd att dom är så tråkiga bara!

Idag har jag ikke jobbat, nåväl, det var väl inte riktigt sant. Jag har slipat och rivit tapeter i köket men det får jag inte betalt för. inte i pengar iallafall. hehe!

 

Vi åt iallafall onyttosam mat (mcD) i piskande regn i bilen. Det blev imma å allt, å det va gött! Jag gillar regn. Åska också! om jag får vara på säkert avstånd som typ i våran köttkvarn till familjebil.


 

Nu till film. FY FAN VILKA KASSA filmer jag har sett nu. Det började igår med Just Go With It som jag trodde skulle vara en romantisk komedi i okej romantisk-komedi-klass men den var mera som Zohan eller The Love Guru. Så fruktansvär osmaklig och B som i BLÄ! Se den inte!

Idag såg vi The Adjusment Bureau, som har fått helt okej betyg men även den sög lite pung. Eller mycket.
Åh, ge mig någon bra film! Tycker alltid att det känns som slöseri att se en skitfilm.
Men jag kan ju tipsa om Mr Nobody iallafall. Den e fin.

 

Som kvällens avslutning kommer ett par inspirationsbilder med det som jag har på hjärnan just nu, godnatt!

 

weheartit.com

 


visste du att fastän det är molnigt lyser solen alltid ändå

2011-06-08

om än där bakom någonstans, utan att man kan se den. Men den lyser iallafall. Och tillslut skingrar molnen sig och ger plats.

 

Jag är precis hemkommen från ett stenhårt thaipass och mitt vänstra ben är helt jävla mörbultat. Jag har ungefär sjuhundraelva blaffiga blåmärken och mina stackars ben är nog de minst sexiga som kommer synas i sommar. Det känns just nu som att det är mer blå färg än hudfärg. Men det gör inget! Det är gött å slåss!

Å nu sitter jag hemma i soffan, helt trött och tänkte knäppa på "just go with it" med Jennifer Aniston och Adam Sandler, och känner att jag förmodligen är hundra säker på vilken typ av film det är. Men det passar perfekt just nu. Allt som fattas är en glass. Men! vi har ju chips! :) 
Det är faktiskt så jävla jävla jävla gött att bara få vara ensam ibland. I love!

Imån blir det massa jobb i köket, och förhoppningsvis kan vi kanske faktiskt sätta upp tapeten redan och börja måla. Det borde vi hinna. Ska bli spännande att se hur det blir. Drömmen hade vart ett svartvit-rutigt golv bara, men det blir förmodligen för dyrt. Hur som helst så kommer det bli mycket finare. wei!

 

Så jävla läckert! Foto

lite mer finfin köks-inspo:








Bilder tagna härifrån.


taaz.com -vilken hårfärg ska jag ha!?

2011-06-06

Hittat en bra sida som kan hjälpa till lite om man velar i frågan om vilken hårfärg som passar ens egna naturliga färgskala. Jag trodde att jag absolut inte passade i koppriga toner, men det gör jag väl ändå? tror det är gult jag ska akta mig för. Blev otroligt sugen på att bli lite jordgubbsblond för att testa. Orange är ju faktiskt en kontrastfärg till blått, vilket kanske resulterar i lite poppiga ögon?

säg -vad tycks?

man kan givetvis pröva otaliga frisyrer också, himla kul! hursomhelst var jag mest ute efter färginspiration. Om man hade haft såhär fint, fylligt och välmående hår också så hade det vart himla bra. men men!


hoppsan, vad hände här ?

2011-06-04

vårat kök.. det genomgår en slags förändring kan man säga! Funderar nu på om det kanske kan vara snyggt att låta det vara så här? Lite knarkarkvart-lager-vindochkällare-sunkigt, det är ju rätt hett!

Det började med en helt vanlig dag. Typ. Och sen fortsatte det och utvecklingen tog oanade vändningar. bildbevis följer..

Vi vet inte hur man gör, men det ordnar sig!!! fortsättning följer eventuellt!


En redig frulle är ingen garanti för att hövvet ska va mä

2011-06-01

näe, just det. terminens sista tentamen, sen sommarlov. Yes liksom. pluggar massor, sover sådär men ändå gott nog för att kunna vara vaken och skriva ett par timmar liksom, äter stabil frukost och är vid salen i god tid. Men? varför står alla med legitimationen i högsta hugg? Jaha! man skulle ha det med sig också, givetvis, jamen va bra, EFTERSOM DET LIGGER HEMMA! Det var bara att ta ställa sig in i SPRING-mode och trampa på. Och snabbt skulle det gå. 10 minuter hade jag på mig, som allra max eftersom åtminstone en minut gick åt till att ha hakan nere vid golvet och ögonbryna typ jävligt out of place. Iallafall. Lägligt är det ju också eftersom jag inte har tränat på flera veckor och bara hade planerat för en fokuserad avslappnad stund innan skiten började klockan 8,15. Men ja, det var som sagt bara att löpa hemåt. Och om jag sprang! Paniken eldade mig i röven och det enda jag tänkte på var: jag får bara INTE missa detta jävla prov, och gå på "sommarlov" utan att ha det gjort, näe, i helvete heller. Kom hem, tillslut med ont i hela bröstet och mjölksyra ända upp i öronen typ, flyga upp för 8 trappor och ner igen, ta bilen och ställa sig på förbjuden parkering: skitsamma, upp för några extra trappor som en liten bonus och svisch in i salen alldeles härligt röd (som ett stoppljus) med porlande svett, flåsandes som en jävla tant men dock utan att skämmas! jag var bara jävligt nöjd för att jag hunnit tillbaks i tid, att jag slapp må dåligt över att jag missat min första salstenta.

Nåväl, provet är gjort och får jag bara ett G var det fanimej värt det.4

bra jobbat sandy! uuuh!